VITAMINA D 50 mcg x 30 Microtavolette

L610

Ka stok

In Stock

SKU: 12717

Find in Store

Pershkrimi i produktit

Suplement ushqimor i bazuar në vitaminë D3 (2000 IU për mikrotabletë) i dobishëm për sistemin imunitar dhe për përthithjen dhe përdorimin e kalciumit dhe fosforit.

Vitamina D kontribuon në funksionin e sistemit imunitar, thithjen dhe përdorimin e kalciumit dhe fosforit, nivelet normale të kalciumit në gjak, mirëmbajtjen e kockave dhe dhëmbëve dhe funksionin e muskujve.

Kjo vitaminë është një rregullator i metabolizmit të kalciumit dhe për këtë arsye është e dobishme në kalcifikimin e kockave. Gjithashtu ndihmon në ruajtjen e niveleve normale të kalciumit dhe fosforit në gjak.

Tek burrat dhe gratë e moshës 60 vjeç e lart, marrja ditore e të paktën 20 mikrogramëve të vitaminës D, ndihmon në uljen e rrezikut të rënies, të shoqëruar me paqëndrueshmëri posturale dhe dobësi të muskujve.

Rënia është një faktor rreziku për frakturat e kockave tek meshkujt dhe femrat e kësaj grupmoshe.

Kërkesa ditore për vitaminë D ndryshon sipas moshës. Nevoja ditore për vitaminë D është 400 njësi në ditë, në mungesë të faktorëve të rrezikut.

Dozat mund të ndryshojnë dhe të arrijnë deri në 2000 njësi në ditë (e barabartë me 50 mikrogramë) ne rast te mangësive.

Permban

Kolekalciferol (Vitamin D3) 50 mcg.

Pa gluten.

Perdorimi

1 mikrotabletë në ditë, menjëherë pas një prej vakteve kryesore (drekë ose darkë), me shumë ujë.

Paralajmërime: Mbajini larg femijeve. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar dhe një mënyrë jetese të shëndetshme.

Paketimi

30 mikrotableta.